Βιογραφικό σημείωμα

Dr. Μαίρη Παρασκευοπούλου DDS, MSc, Ενδοδοντολόγος

 

Η Μαίρη Παρασκευοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Πέρασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2004, την οποία και τελείωσε λαμβάνοντας το βραβείο της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρίας.

Μετά την αποφοίτησή της και αφού εργάστηκε σαν γενικός οδοντίατρος, συνέχισε το δεύτερο κύκλο σπουδών της στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Το 2010 έγινε δεκτή με υποτροφία στο 3ετές Μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc), το οποίο ολοκλήρωσε το 2013, αποκτώντας το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ενδοδοντία. Από το 2010, μέχρι και σήμερα, είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Ενδοδοντία στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Στα πλαίσια των παραπάνω καθηκόντων, διδάσκει σε μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές αφού είναι υπεύθυνη για την κλινική τους άσκηση, ενώ συμμετέχει ενεργά με παρουσιάσεις ανακοινώσεων και επιτοίχιων ανακοινώσεων σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρίας, του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων, της European Society of Endodontology και της American Association of Endodontists.

Παραδίδει σεμινάρια και hands on σε γενικούς οδοντιάτρους καθώς εργάζεται αποκλειστικά στο αντικείμενο της Ενδοδοντίας. Όνειρό ζωής για την ίδια ήταν ένας ζεστός, άνετος και φιλόξενος χώρος, όπου η παροχή εξειδικευμένης ενδοδοντικής φροντίδας θα ισοδυναμεί με μια μοναδική εμπειρία! Για το λόγο αυτό δημιούργησε την Εξειδικευμένη Ενδοδοντολογική Κλινική Glyfada Endodontics στην καρδιά της Γλυφάδας και των νοτίων προαστίων την οποία και διευθύνει.

 

Μαρία Μερζιώτη DDS, Οδοντίατρος

 

Η Μαρία Μερζιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995. Εισήχθη κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το έτος 2013 από όπου και αποφοίτησε τον Ιανουάριο του 2019.

Σήμερα εργάζεται ως γενικός οδοντίατρος.Συμμετέχει ενεργά με πολυάριθμες παρουσιάσεις και βραβεία σε οδοντιατρικά συνέδρια και σεμινάρια κρατώντας συνεχή επαφή με τις εξελίξεις στην οδοντιατρική πράξη. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ενδοδοντία, καθώς είναι και συνεργάτης του Εργαστηρίου Ενδοδοντίας της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής